Ons aanbod - rc ter vennnen

Ontwikkel de ​​liefde voor paarden en paardrijden

HIPPOTHERAPIE

Hippotherapie is een therapievorm waarbij de pony wordt ingezet als coach. Pony’s zijn heel gevoelig voor emoties en intenties van anderen. Dankzij die kwaliteit kunnen zij worden ingezet om samen met de therapeut aan de slag te gaan. Hippotherapie is zowel op het fysieke als het mentale aspect gericht. Het kan helpen bij het verbeteren van beweging en evenwicht, maar het heeft ook invloed op sociaal, psychologisch en educatief vlak. Dit kan zowel
op als naast de pony.

HIPPOTHERAPIE​

Hoe gaan we te werk?

Ik start steeds met een vrijblijvende intake gesprek. Deze vindt hier op stal plaats. Zo maakt u al kennis met de locatie en met de paarden. Op die manier kunnen we ook de wederzijdse verwachtingen en doelstellingen af toetsen.
De sessies duren 30 minuten of 1 uur en kunnen wekelijks of tweewekelijks
plaatsvinden. Alle sessies zijn steeds individueel en op afspraak. Hierdoor wordt de privacy en rust steeds bewaard.

Specialisatie:

G-SPORT & PONYLESSEN

Kinderen die willen leren paardrijden kunnen hier terecht. De lessen zijn steeds individueel en op maat. We vertrekken vanaf de basis en bouwen op tot het gewenste niveau. Zowel de beginnende ruiter als de gevorderde en/of wedstrijdruiter kan bij ons terecht, met of zonder eigen paard.

Voor wie?
Alle kinderen vanaf 2,5 jaar. Ook kinderen die angstig zijn of fysieke en/of mentale moeilijkheden ervaren kunnen bij ons terecht.

PONYLESSEN​

Hoe gaan we te werk?

Ik hecht veel belang aan de verzorging van het paard. Hierdoor start je met zelf de pony uit de paddock te halen, te verzorgen en op te zadelen. Je doet dit steeds onder begeleiding. Daarna wordt er gereden. Voor onze jongste ruiters gebeurd dit op een speelse manier onder de vorm van evenwichtsoefeningen en spelletjes. Daarna gaan we een stapje verder en leer je effectief rijden, stap-draf-galop. Onze lessen zijn steeds individueel en op afspraak. Voor een les moet je 1 uur rekenen.

PONYKAMPEN

Tijdens de schoolvakanties organiseren we initiatie ponykampen. Het zijn dagkampen telkens van 10u tot 16u (voor- en nabewaking mogelijk) voor kinderen vanaf 2,5 jaar tot 10 jaar ongeveer.
Aangezien onze werking inclusief is, zijn alle kinderen welkom, dus ook zij die wat extra aandacht nodig hebben of zij die het fysiek wat moeilijker hebben.
We werken niet met groepjes, alle kinderen blijven samen. We starten de dag met de pony’s te poetsen, te verzorgen en klaar te maken om te rijden. Eenmaal onze pony’s helemaal netjes zijn, kunnen we beginnen rijden. Het zijn geen groepslessen, maar privé lessen met telkens 1 of 2 begeleider per pony. Zo kan elk kind op zijn eigen niveau en volgens zijn eigen noden rijden.
Kindjes die hun beurt afwachten kunnen in de tuin spelen in de zandbak, in de speeltuin, op de trampoline of onder begeleiding tekenen/knutselen. Ook hier voorzien we voldoende begeleiding zodat er steeds toezicht is. 

 

SCHOLEN

Wij bieden educatieve en sportieve dagen aan voor scholen of instellingen. We combineren sportieve activiteiten met rijlessen om zo tot een geschikt pakket te komen voor leerlingen van de kleuter- en lagere scholen. We laten jullie de keuze uit diverse mogelijkheden om zo een dag te organiseren onder professionele begeleiding die nog lang zal bijblijven.
Tevens is het ook mogelijk om ons te verplaatsen tot de school en ter plaatsen een leuke en educatieve middag te organiseren, met of zonder aanwezige pony’s.

Voor wie?
Kleuter- en lagere scholen van het gewone en bijzonder onderwijs.

PONY POWER VOOR KIDS

Tijdens de lessen van Pony Power voor Kids wordt gewerkt aan de ontwikkeling van sociale vaardigheden, het omgaan met emoties, het aangeven van grenzen, samenwerken en het verkrijgen van meer zelfvertrouwen.
De directe feedback van zowel de pony als de coach maakt dat de cursus effectief en waardevol is voor de ontwikkeling van jouw kind. Door te doen, te ervaren en te beleven zullen kinderen groeien als persoon. De vaardigheden die zij leren zijn direct toepasbaar in het dagelijks leven.
De cursus is praktijkgericht en vindt plaats in de buitenlucht, onder deskundige begeleiding van
een gediplomeerde en ervaren coach.
Een werkboek en diploma zijn bij de cursus inbegrepen.

 

Voor wie is het en hoe gaan we te werk?
De cursus is gericht op kinderen vanaf 5 jaar tot 12 jaar. De cursus omvat 5 lessen van 2 uur met theorie en oefeningen, 1 terug-kom-middag, een uniek werkboek, drinken en versnapering, een certificaat, een verslag en deskundige begeleiding.
De groep bestaat uit 4 kinderen en 1 of 2 pony’s. Regelmatig start een nieuwe groep.