R.C. TER VENNEN

Over RC TER VENNEN

Het team bestaat uit mezelf, Céline, mijn pony's en honden

De paardenmicrobe heb ik van mijn ouders van jongs af aan meegekregen.

Van zolang ik het me kan herinneren zat ik op een pony. Dat was een heerlijke tijd.
Daarna volgde de paarden en ook de ambitie in de sport. Ik heb mijn horizon verbreed door bij verschillende nationale en internationale trainers te rijden en werken. Ook dit was een fantastische tijd, maar ik werd geconfronteerd met een harde wereld vol jaloezie en nijd. En dat botste met mezelf.
In tussentijd studeerde ik en behaalde mijn diploma maatschappelijk werk. Een tijd combineerde ik de sport met mijn werk als maatschappelijk assistent binnen de bijzondere jeugdzorg. Er kwam een einde aan mijn sportcarrière door een blessure bij mezelf en mijn paard. Wat toen een donkere wolk was, blijkt nu een zege te zijn. Mijn ambitie ligt niet in de sport, maar wel nog steeds bij de paarden en nu ook bij kinderen helpen. Ik begon aan de post-graduaat hippotherapie aan de Artevelde Hogeschool en toen
wist ik welk pad ik in het leven wilde bewandelen. Maar elk pad heeft zijn kronkels en ik stond nog voor enkele persoonlijke
uitdagingen. Mijn echtscheiding en de strijd om mijn zoon veilig te stellen had een zware tol op mij geëist. Ik was mezelf kwijt en leefde op automatische piloot, ik was mezelf niet meer en ik moest hier iets aan doen. Vele avonden heb ik liggen nadenken en lezen. Gezonde voeding en de juiste lichaamsbeweging begonnen mijn aandacht te triggeren. Nu werk ik elke dag aan mezelf en voel ik me elke dag sterker en beter worden Na 5 jaar hippotherapie en ponylessen te geven, is het nu tijd om het breder aan te
pakken. Lees hieronder verder op welke manier jij ook de beste versie van jezelf kan worden.

Ons team

CELINE LAROYE

* Bachelor maatschappelijke werk * Post-graduaat Hippotherapie * Pony Power Coach

LIENTJE

Lientje is een merrie geboren in 1998. Met een schofthoogte van ongeveer 1m06 is zij onze kleinste en liefste pony. Ze wordt ingezet voor de allerkleinste en meest onzeker kindjes. Ze heeft zeer veel geduld en is altijd vrolijk. Ze geniet ervan om uren gepoetst en vertroeteld te worden.

Cookie

Cookie is een merrie geboren in 2004. Zij is ongeveer 1m15 groot. Ze heeft een heel rustig en gemoedelijk karakter. Ze geniet van de aandacht, maar ook van het rijden. Door haar stevige bouw is ook zij zowel geschikt voor de kleine als de grotere kinderen.

Lucky

Lucky is onze grootste pony. Hij is een ruin geboren in 2004. Hij is ongeveer 1m50 groot. Hij heeft een hele rustige en gemoedelijk karakter. Onder het zadel is hij een echte leermeester.

Oscar

Oscar is een tinker ruin geboren in 2018. Door zijn jonge leeftijd is het nog een grote kleuter en geniet hij nog van rust- en groeimomenten om zich volledig te kunnen ontwikkelen tot een therapie pony. Oscar is een grote knuffelbeer en is zeer nieuwsgierig. Hij meet ongeveer 1m42 en is breed gebouwd. Oscar wordt op termijn ingezet voor duo-zit.

James

James is een tinker en ook een ruin. Hij meet ongeveer 1m30. Hij is enorm lief en dol op aandacht. Hij is geboren in 2013. James heeft een hele grappige, krullende snor.

Zazou

Zazou is een Rodhesian Ridgeback geboren in juni 2023. Ze is nog heel speels, maar toont nu al dat ze een echte kindervriend gaat worden.

Bouboule

Bouboule is een Franse Buldog geboren in 2021. Haar kleine gestalte en lief karakter spreekt vele kinderen aan. Ze is een echte kindervriend.